Vår utbildningsfilosofi

Att kunna simma är livsviktigt!

Vår målsättning är att göra barnen trygga med och i vattnet, vi lär ut simning i en trygg miljö med utbildade ledare som ser till varje individuellt barns behov. Barn som lär sig slappna av i vattnet lär sig simma fortare.

Vi arbetar med ryggsim som vårt första simsätt. Ryggsim är det lättaste simsättet för barn att lära sig. Det är både motoriskt och koordinationsmässigt de lättaste simsättet då rörelserna efterliknar många av det rörelser barnen redan kan göra på land. De fria luftvägarna gör det blir ännu lättare för barnen att slappna av och kunna fokusera på att lära sig simma. Därefter introduceras crawl med andning till sidan och sedan bröstsim.

Våra ledare

Alla våra ledare är utbildade i hjärt- och lungräddning (HLR), en utbildning som vi upprepar med jämna mellanrum.  De har också gått de svenska Simlinjeutbilningarna, utbildning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) via SISU och Attention. Vi gör allt vi kan för att erbjuda en trygg miljö för barnen i våra simskolegrupper.

Samtliga ledare lämnar också in ett begränsat utdrag från belastningsregistret 1 gång/år.

Våra simhallar

Våra simskolenivåer

Vi följer Svenska Simidrottsförbundets simlinje från simskolan och igenom hela vår verksamhet. Undervisningen bygger på ett roligt lärande med utmaningar utifrån varje barns/grupps färdigheter. I simskolan har vi sex olika nivåer – Baddaren, Bläckfisken, Silverpingvinen, Guldpingvinen, Fisken och Hajen.

Vi har en sjunde nivå – Medley – som också är vår första nivå bland träningsgrupperna. Där är en av målsättningarna att nå definitionen av simkunnighet.

”Simkunnig är den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och
efter att ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt
vatten varav 50 meter på rygg.

Privatlektioner

Sundsvalls simsällskap privatlektioner

För barn och ungdomar som vill ha individuellt anpassad simundervisning erbjuder vi privatlektioner.

En privatlektion kan ge det ”lilla” extra som behövs för att simma självständigt eller för att få till tekniken. Det kan även vara bra för barn som är vattenrädda och/eller är i behov av extra stöd.

Hur många lektioner som krävs för att nå just ditt barns mål är individuellt.

Lektion: 30 minuter

Kostnad: 400 kr + medlemsavift 250 kr/år för icke medlemmar

För att boka privatlektioner maila oss på: info@sundsvalls-ss.se

Om anmälan till simskolan

Bokningar

Bokningar görs via vår bokningssida genom den inloggningsknapp som finns överst på sidan. Även utan inloggning går det att se alla våra grupper som finns öppna för anmälan och också hur många platser som finns lediga och det går att ställa sig på kö till fullbokade grupper.

Betalning sker direkt vid bokningstillfället. Det finns möjlighet att dela upp betalningen för den som vill.

Den kommande terminens grupper blir synliga på hemsidan ungefär sex veckor innan den pågående terminen avslutas. Grupperna blir därefter bokningsbara några timmar efter det sista lektionstillfället på den pågående terminen.

De som har deltagit i tidigare grupper har alltid förtur till de nyöppnade grupperna.

Bokning för nya simmare öppnas 3 dagar senare.

Sena bokningar

Om du missat att boka simskolan innan den startar finns möjlighet till efteranmälan inom två veckor efter start, om det finns platser kvar. Efter den andra lektionen är grupperna helt stängda.

Vi reducerar inte avgiften vid efteranmälningar.

Ångerrätt

Ångerrätten kan utnyttjas med full återbetalning inom 14 dagar från bokningstillfället. Ångerrätten gäller dock inte om bokningen sker mindre än 7 dagar innan kursstart. Då hänvisar vi till våra avbokningsregler.   

Inför start

Vi har delat in året i 3 terminer – vår, sommar och höst. Under vår och höst erbjuder vi 1 träningstillfälle/vecka och under sommaren erbjuder vi intensivkurser med 5 träningstillfällen/vecka.

Varje träningstillfälle är ca 40 minuter.

Kallelse

En kallelse med uppstartsinformation skickas ut cirka 7 dagar innan kursstart.

Missat träningstillfälle

Som föräldrar eller ansvarig behöver du inte meddela frånvaro till oss. Vi kan tyvärr inte erbjuda ett ”nytt” tillfälle för att kompensera för det missade tillfället.

Vi återbetalar inte missade tillfällen.

Avbokning och återbetalning

Avbokningsregler

Om du har bokat en plats men måste avboka så ska detta skriftligen meddelas till: info@sundsvalls-ss.se.

  • Om detta sker 7 dagar innan det första lektionstillfället återbetalas 100% av träningsavgiften. Medlemsavgiften återbetalas ej.

  • Om avbokningen sker innan det tredje lektionstillfället återbetalas 75% av träningsavgiften. Ett avdrag för en administrativ avgift om 25% tas ut. Medlemsavgiften återbetalas ej.

  • Om avbokning sker efter tredje tillfället återbetalas inte träningsavgiften. Undantag gäller vid sjukdom/skada. Om ditt barn blir sjukt/skadat efter tredje tillfället, så att flera simlektioner kommer att missas eller att ni måste avboka ska detta skriftligen meddelas till info@sundsvalls-ss.se tillsammans med ett läkarintyg. Vid sjukdom/skada kan delar av eller hela träningsavgiften komma att bli återbetalningsbar, minus avdraget för den administrativa avgiften på 25% av träningsavgiften. Medlemsavgiften återbetalas ej. 

 
Vi kan tyvärr inte kompensera eller erbjuda återbetalningar om det blir förseningar eller inställda lektioner på grund av omständigheter som Sundsvalls Simsällskap inte kan råda över, t.ex. väder, strömavbrott eller liknande tekniska funktions- eller hälsovådliga fel på badhusanläggningen och inte heller vid situationer av karaktären Force majeure

Återbetalning

Om du önskar en återbetalning, skicka följande information till info@sundsvalls-ss.se:

  • Barnets personnummer 

  • Anledning till återbetalning

 
Vi strävar efter att hantera återbetalningar inom 10 arbetsdagar.