Sundsvalls simsällskap

Vi behöver dig!

Som ideell förening är vi alltid i behov av din hjälp och stöd.

Här har vi samlat några exempel på hur du kan hjälpa oss så att vi tillsammans kan bygga en stark förening som kan erbjuda både träning och tävling till våra simmare.

Har du egna förslag på en sektion du gärna vill starta upp eller har andra idéer så är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Hoppas du hittar något du gärna vill engagera dig i!

Tävlingsfunktionärer

För att kunna genomföra tävlingar för våra simmare behövs det många som hjälper till, både vid bassängen och vid sidan om. Vid bassängen behövs ca 28 funktionärer per pass för att kunna genomföra en tävling. Oftast består en tävling av 4 pass, 2 per dag med lunchuppehåll mellan passen.

Du behöver inte ha erfarenhet som simmare för att vara funktionär. Du får utbildning och lär dig genom att titta och prata med andra funktionärer. Det ger dig bättre förståelse för ditt barns idrott och för de tävlingar som ditt barn deltar i. Förutom en ökad förståelse för simning kommer du också träffa och lära känna andra föräldrar i simklubben.

Det  finns 3 nivåer av funktionärsutbildningen: tävlingsfunktionär (tidtagare och vändningskontrollant), distriktsfunktionär (tävlingsledare, bandomare, vändningskontrollantledare och starter) samt förbundsfunktionär (tävlingsledare och starter vid mästerskapstävlingar).

Det finns alltid ett behov av nya funktionärer, med din hjälp kan vi genomföra tävlingar för våra barn och ungdomar!

Kostnaden på 500 kr står klubben för.

Kontaktpersoner och samordnare för funktionärerna:
Melenie Arelöf och Eric Arelöf: funktionar@sundsvalls-ss.se

Utbildningskalender

Datum

TBD

Tid

09:00 -17:00

Nivå

Tävlingsfunktionär

Plats

Sundsvall

Praktikplatser

Anmälan

Anmälan

Sektioner

Som ideell förening är vi helt beroende av våra medlemmar, utan dina insatser räcker våra inte långt. Du är alltid välkommen hos oss och du kan bidra med stort som smått. Här nedan har vi beskrivit våra aktiva sektioner och där vi gärna ser att du engagera dig för våra barn och ungdomars bästa. Har du andra förslag eller idéer hör gärna av dig till verksamhetsansvarig eller styrelsen.

Hoppas du hittar en sektion du gärna vill engagera dig i!

 

Sundsvalls simsällskap tävlingspaus

Tävlingssektionen

Tävlingssektionen organiserar alla våra tävlingar. För att en tävling ska bli lyckad är det många delar som ska på plats, förutom funktionärerna vid bassängen behövs personer som hjälper till med andra kringarrangemang. Det kan vara allt från fikaförsäljning till byggande av läktare och montering av tidtagarutrustning till hantering av sponsoravtal. Vi bemannar även sekretariat, speaker och prisutdelare.

Vill vara med och organisera nästa tävling är du varmt välkommen!

Ansvarig Tävlingssektionen
Malin Norlander

Sundsvalls simsällskap roligt tillsammans

Föräldrasektionen

Här har du möjlighet att vara med och ordna roliga aktiviteter för våra ungdomar. Bara fantasin sätter gränserna!

Vill du vara med och starta upp vår föräldrasektion igen hör av er till info@sundsvalls-ss.se

Ansvarig Föräldrasektionen
Saknar ansvarig

Försäljningssektionen

Vi erbjuder våra medlemmar från simskola till Masters en möjlighet att tjäna pengar genom försäljning med hela 80% av vinsten för försäljningen till säljaren och 20% av vinsten till Sundsvalls Simsällskap.

Försäljningen är helt frivillig och det finns inte några krav på försäljningsnivåer för den som önskar sälja. Huvuddelen av vinsten tillfaller dig som säljer och kan ses som en möjlighet att sänka träningsavgifter eller tävlings-/lägerkostnader.

Vi erbjuder ett försäljningstillfälle/termin.

Har ni förslag eller idéer till nästa försäljningstillfälle, hör gärna av er!

Ansvarig Försäljningssektionen
Karin Henningsson

Medlemspolicy

Det är mycket som behövs för en fungerande verksamhet och utan din hjälp så fungerar den inte. Därför har vi tagit fram en policy där vi berättar om vad som förväntas av just dig och vad vi som simklubb tillsammans kan erbjuda dig som simmare eller ditt simmande barn.